Παράδοση των Σαρακατσάνων

Σύλλογος

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Δράμας ιδρύθηκε το 1978, με στόχο την αναλλοίωτη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Σαρακατσαναίων. Για τον λόγο αυτό δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην πληρότητα, αλλά και την αυθεντικότητα όλων εκείνων των στοιχείων που απαρτίζουν τον κορμό της Σαρακατσάνικης παράδοσης και κυρίως χορός-τραγούδι-στολές. Διαβάστε περισσότερα για την ιστορία του συλλόγου στην αντίστοιχη ενότητα.

Η έδρα του συλλόγου μας είναι στην πόλη της Δράμας αλλά βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή και συνεργασία με άλλους σαρακατσάνικους συλλόγους ανά την Ελλάδα καθώς και με όλους του Σαρακατσάνους που επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια μας για τη διάσωση της παράδοσης.

------
Η σύνθεση του σημερινού διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου της Δράμας έχει ώς εξής:
Γεώργιος Ν. Τσιαούσης (Πρόεδρος) 
είναι μηχανολόγος μηχανικός. Τα ενδιαφέροντα του εστιάζονται στην Σαρακατσάνικη παράδοση την οποία μελετά και καταγράφει. Έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο και διατηρεί μια μεγάλη συλλογή από λαογραφικό υλικό σχετικό με τους Σαρακατσάνους. Παράλληλα είναι πρόεδρος του συλλόγου τα τελευταία 9 χρόνια. Είναι παντρεμένος με την Αργυρούλα Ζάρρα και έχει δύο κόρες.

Γάκης Κ. Δημήτρης (Αντιπρόεδρος) 
είναι Δημόσιος Υπάλληλος στην Δράμα. Είναι παντρεμένος με την Ευμωρφία Μπούτου, έχει δυο παιδιά και κατοικεί στην Δράμα.

Κωνσταντίνος Δ. Στεργιάκος (Γραμματέας)
είναι μηχανολόγος μηχανικός και είναι καθηγητής στην Τεχνική εκπαίδευση Δράμας. Είναι παντρεμένος με την Τζιβανάκη Δέσποινα, έχουνε 2 κόρες και κατοικούν στην Δράμα.
Βρύζας Β. Γεώργιος (Ταμίας)
είναι Δημόσιος Υπάλληλος στην Καβάλα..Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Δεμηροπούλουκαι έχουν δύο αγόρια. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι +30 25210 24288.

Στεργιάκος Σπ. Χρήστος (Μέλος) - είναι Ιδιωτικός Υπάλληλος στην Προσοτσάνη. Είναι παντρεμένος με τη Στέλα Κόκα και έχουν 3παιδιά. Μένει στην Προσοτσάνη Δράμας