Παράδοση των Σαρακατσάνων

12 Ιουν 2004

Καλωσόρισμα


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,


Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ν.Δράμας. Η σελίδα αυτή περιλαμβάνει ένα σύντομο ιστορικό του Συλλόγου μας και των δραστηριοτήτων του, καθώς και ένα αρκετά εκτενές ιστορικό της σαρακατσάνικης κοινωνίας και των παραδόσεών της. Η δημιουργία του Sarakatsanos.org ήταν μία αναμενόμενη κίνηση του Συλλόγου μας στη σύγχρονη πραγματικότητα των ηλεκτρονικών μέσων πληροφόρησης. Κύριος στόχος του Συλλόγου μας ήταν και είναι η διάσωση και διάδοση της σαρακατσάνικης παράδοσης. Τα τελαυταία χρόνια ο Σύλλογος μας κινήθηκε κυρίως ως προς την διάσωση της πλόυσιας σαρακατσάνικης κληρονομιάς και το πέτυχε σε ικανοποιητικό βαθμό. Καιρός όμως ήταν να κινηθεί και προς την διάδοσή της, όχι μόνο μέσα στα ελληνικά σύνορα, αλλά και πέρα από αυτά για να κρατήσει συντροφιά τους έλληνες του εξωτερικού, αλλά και για να ικανοποιήσει την περιέργεια και το ερευνητικό ενδιαφέρον ανθρώπων σε όλη τη γη.


Το διαδίκτυο προσφέρει τη δυνατότητα αυτή στο μέγιστο, φέρνοντας κοντά όλους αυτούς που ενδιαφέρονται για την ελληνική παράδοση και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανταλλάξουν ιδέες, πληροφορίες και εμπειρίες.


Για το λόγο αυτό κύρια προταιρεότητα της προσπάθειας αυτής θα είναι η μετάφραση όλων των πληροφοριών που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα στα Αγγλικά. Η προσπάθεια αυτή θα είναι χρονοβόρα, αλλά ελπίζουμε να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.


Προς το παρόν, απολαύστε αυτό το μικρό αφιέρωμα σε μία τόσο ξεχωριστή κοινωνία, τη σαρακατσάνικη κοινωνία, και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για κάθε σχόλιο που θέλετε να κάνετε.


Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ν.Δράμας "Το Τσελιγκάτο"
Γεώργιος Τσιαούσης